Náhle úmrtie nemeckého občana, Poľský turista spadol do rokliny

29.07.2003 Celý región

V nedeľu 27.7.2003 v čase o 14.00 hod. telefonický oznámil neznámy turista na dispečing Tatranskej Horskej služby v Starom Smokovci, že na ceste medzi Bielou...
V nedeľu 27.7.2003 v čase o 14.00 hod. telefonický oznámil neznámy turista na dispečing Tatranskej Horskej služby v Starom Smokovci, že na ceste medzi Bielou vodou a Šalviovým prameňom našiel ležať muža, ktorý nejaví známky života. Na miesto bola vyslaná hliadka OO PZ Vysoké Tatry a Letecká záchranná služba.

Šetrením na mieste bolo zistené, že sa jedná o štátneho príslušníka SRN G. D. , nar. 1940. Zároveň boli pri nebohom nájdené kľúče od os. mot. vozidla zn. Ford Maverick, ktoré je zaparkované na parkovisku Biela voda pri št. ceste II/537 v katastri mesta Vysoké Tatry, časť Tatranská Kotlina, okr. Poprad. Obhliadajúci lekár NsP konštatoval smrť, ako pravdepodobnú príčinu smrti určil akútny infarkt myokardu a nariadil vykonať súdnu pitvu. Telo nebohého bolo prevezené na oddelenie súdneho lekárstva NsP v Poprade, kde bude dňa 28.7.2003 vykonaná pitva. Osobné veci nebohého boli uložené na OO PZ vo Vysokých Tatrách. Cestou ÚOS VOO P PZ v Bratislave bolo vyrozumené veľvyslanectvo SRN na Slovensku o úmrtí ich štátneho príslušníka. Vyšetruje OO PZ vo Vysokých Tatrách.

27.7.2003 v čase o 13.00 hod. došlo počas turistického výstupu na vrchol Piagrového chrbta vo Vysokých Tatrách k pádu z turistického chodníka Z. M. nar. 1930, bytom Poznaň, št. príslušník Poľskej republiky. Vyšetrovaním na mieste udalosti bolo zistené, že menovaný sa počas výstupu vyhýbal uvoľnenej skale, stratil rovnováhu a spadol do rokliny cca 250 m hlbokej, pričom utrpel ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahol. Menovaný pricestoval na územie SR cez HP Lysá Poľana dňa 26.7.2003 v ranných hodinách spoločne so svojím synom za účelom turistiky, ktorý bol svedkom udalosti. Veci po nebohom prevzal jeho syn, ktorý zabezpečil vyrozumenie príbuzných. Telo nebohého bolo LZP v Poprade prevezené na oddelenie súdneho lekárstva v NsP Poprad. Vyšetruje OO PZ vo Vysokých Tatrách.
(kpt. Mgr. Magdaléna Fečová - hovorkyňa KR PZ v Prešove)
 

Vyberte región